#

Horuk v nove čase

Virus je povsod. Napadel je naša telesa, zasedel naše misli. Marketing je poskrbel za njegovo moč. Mediji so pograbili podarjeno temo. Gledanost je podrla vse rekorde. Oglasni prostor bi lahko šel za med – če se ne bi ustavilo gospodarstvo.
#


Kriza je naplavila na površje vse naše predsodke, ki smo jih v strahu skrivali pod gladino dojemanja in sprejemanja digitalnega sveta. Ti predsodki zdaj plavajo kot smeti na oceanu, čakajoč, da jih počistimo.

Akcija!

V teh dneh imamo praktično celotno populacijo nadpovprečno veliko časa priklenjeno na zaslone. Ali ji res nimamo česa povedati?

Zdaj bi morala podjetja in odločevalci najbolj oblegati agencije in skupaj kovati strategije odziva na okoliščine. Nevarno je, če podjetja mislijo, da bo ta izolacija čez mesec ali dva mimo in potem bomo spet vse delali po starem.

Prisilna izolacija je za gospodarstvo tudi odlična priložnost, da dobro premislimo in najdemo strategijo, ki bo pospešila transformacijo našega posla v kontekstu nove realnosti. Zdaj je treba odpreti oči in detektirati spremembe v potrošnikovih navadah, ki nam jih prinaša “pokoronska” prihodnost.

Zdaj je čas za luščenje bistva. Spodbujeni z izrednimi okoliščinami se ljudje bolj kot kdaj prej sprašujemo o temeljnih vrednotah. Odkrivamo, kaj je pomembno in kaj ne. To odpira prostor relevantnim blagovnim znamkam. Znamkam, ki z vsakim izdelkom dokazujejo, da je zaradi njihovega obstoja življenje tistih, ki jih nagovarjajo, boljše, lepše, zanimivejše, enostavnejše, bolj optimistično, navdihujoče …

Povprečni potrošnik je še nedolgo nazaj oglaševanje pogosto doživljal kot medijsko nadlegovanje, kot marketinško potegavščino, kot onesnaževanje svojega osebnega duhovnega prostora. Po treh tednih karantene smo se naveličali biti potrošniki, to nas več ne zabava in ne izpolnjuje. Hitro smo prepoznali, da se je čas nekritičnega potrošništva iztrošil. Odklenkalo bo zlaganim profilom in razkrinkane bodo oglaševalske domislice, za katerimi ni vsebine. Zdaj štejejo dejanja, ne besede.

Čas za heroje

Danes zato potrebujemo še več strasti, poguma in idej. Podjetja morajo med svojimi izdelki izluščiti heroje, ki lahko postanejo zmagovalci današnjega časa. Podpreti ideje, ki temeljijo na lajšanju, poenostavljanju in bogatenju življenja ljudi v času krize in po njej. Vsaka blagovna znamka, ki si želi postati izbranka današnjega časa, mora ponuditi svoj jasni družbeni smisel, ne zgolj komercialne priložnosti.

Splet postaja pospeševalec in epicenter celotnega dogajanja. Digitalni denar bo postal ključno plačilno sredstvo. Fizične trgovine postajajo mikro distribucijski centri in uberizacija vsega postaja standard. UTD postaja realnost in na družine se gleda kot na enotne račune. Država bo začela pospešeno ponujati digitalno identiteto in od nas zahtevala deljenje vseh naših podatkov. Proizvodnja se bo pospešeno robotizirala in 5G tehnologija bo dobila kvantni pospešek … Nova realnost, ki se oblikuje pred našimi očmi, s sabo nosi nove velike priložnosti. Podjetja, ki niso pripravljena na 21. stoletje, bodo tako izginila še prej.

In ko se bo oglaševanje vrnilo na naše zaslone in nas začelo snubiti nazaj v življenje, bomo tukaj, pripravljeni, da podjetja popeljemo v nove čase.


Zdaj je čas za heroje.

  • Načrtovanje dolgoročnega razvoja digitalnih storitev
  • Temelji blagovne znamke
  • Uporaba tehnoloških inovacij
  • Recesija

Preberite tudi

Povežite se s svojimi strankami
Kontaktirajte nas