#
Študija primera

Kako ustvariti oglase, ki jih ljudje z veseljem gledajo?

Kako ustvariti oglase, ki jih ljudje z veseljem gledajo?
  • Video vsebine
  • Sodelovanje z vplivneži
  • Online medijski zakup
Za mömax smo ustvarili YouTube oglase, ki jih več kot 60 % uporabnikov ni želelo preskočiti. 

Oglaševalski eksperiment

mömax Slovenija je želel ob svoji 8. obletnici nagovoriti milenijce, pri čemer se je zavedal, da klasični oglasi in kanali pri tej ciljni skupini ne bodo najbolj učinkoviti. Zato smo se odločili narediti nekakšen eksperiment. Lahko ustvarimo serijo YouTube oglasov, ki jih gledalci ne bodo želeli preskočiti?

Oglasi, ki jih lahko preskočiš, a jih nočeš

YouTube preroll oglase lahko uporabnik preskoči po 5 sekundah predvajanja, da pa si oglas ogleda do konca, potrebuje zelo dober razlog. Upoštevali smo raziskave, ki pravijo, da milenijci zaupajo vplivnežem, od znamk pa pričakujejo predvsem zabavo, in za mömaxov 8. (= awesome) rojstni dan zasnovali antiinfluencer influencer kampanjo.

Antiinfluencer influencer kampanja

Kakšni so bili torej YouTube oglasi, ki jih je več kot 60 % vseh uporabnikov pogledalo v celoti (čeprav je bil vsak dolg skoraj minuto)? V njih je nastopal verjetno najbolj priljubljen humoristični vplivnež v Sloveniji, Goran Hrvačanin, s svojim novim likom Alexsandyjem. Alexsandy je vplivnež, ki svoje besedišče izjemno rad popestri z angleškimi besedami (awesome) in karikira vse, kar na družbenih omrežjih počnejo vplivneži. Le kdo bi takšne šale lahko razumel bolj kot prav milenijci?

Številke in komentarji uporabnikov potrjujejo uspešnost kampanje

YouTube-preroll-first kampanjo smo prenesli tudi na mömaxovo Facebook stran (kjer smo jo razširili še z nagradno igro). Video oglasi so bili dovolj zanimivi, da so si jih uporabniki ogledali v kar 39 % vseh prikazov. Na YouTubu si je več kot 60 % uporabnikov preroll oglase ogledalo v celoti, čeprav bi jih lahko prekinili in začeli z ogledom vsebine, zaradi katere so prišli na YouTube. Osm rezultat, bi rekel Alexandy! Svoje pa so povedali tudi uporabniki.

Kaj smo dosegli?

647.024

ogledov celotnega videa na YouTubu in Facebooku

Več kot 8.000

sodelujočih v Facebook nagradni igri

Več kot 5.000

reakcij na videe

286

delitev videov

1.169

komentarjev na videe

Povežite se s svojimi strankami
Kontaktirajte nas