#
Študija primera

Ne sodi knjige po platnicah. Ali pač?

Ne sodi knjige po platnicah. Ali pač?
  • Produktno oblikovanje
  • Grafično oblikovanje
Za restavracijo JB smo ustvarili knjigo, na katero se je podpisal chef Janez Bratovž.

Vsaka naslovnica je unikat

Restavracija JB slovi po kuharskih presežkih Janeza Bratovža, ki se zrcalijo na njegovih krožnikih. Zato smo tako oblikovali tudi njegovo knjigo. Oblekli smo jo v platno in pustili chefu, da s kuharskimi pripomočki in barvami preprosto izrazi svojo kreativnost – kot jo že od nekdaj izraža na svojih krožnikih.

Galerija 3
Galerija 3
Galerija 3

Unikatna je tudi vsebina

Ker Janez Bratovž postavlja naravo v središče svojih kulinaričnih stvaritev, smo to upoštevali tudi pri zasnovi notranjosti knjige. Podobe njegovih dobaviteljev in jedi smo fotografirali le s pomočjo naravne svetlobe – brez uporabe umetnih svetil. Tako knjiga odseva naravo v vsej svoji veličini. Tej smo podredili tudi tipografijo, saj skozi celotno knjigo uporabljamo le eno velikost in tip pisave.

Velika slika

Vzbuja radovednost in žanje uspehe

Knjige JB Restavracija pa nismo ustvarili zgolj za knjižne police. S svojo unikatnostjo je prepričala novinarje večjih slovenskih medijev, ki so o njej in posledično restavraciji napisali številne članke. Prepričala je tudi žirijo Slovenskega oglaševalskega festivala, ki ji je namenila kar 3 zlate nagrade – v kategorijah publikacij, obrtne odličnosti in fotografije. Kot eno izmed najboljših štirih oglaševalskih del v Sloveniji pa je bila nagrajeno tudi s prestižno Veliko nagrado festivala.

Nagrade

SOF

Velika nagrada 2019

SOF

Zlata nagrada 2019 v kategoriji Obrtna odličnost

SOF

Zlata nagrada 2019 v kategoriji Oblikovanje

SOF

Ožji izbor 2019 v kategoriji Film

Ad Stars

Kristalna nagrada 2019 v kategoriji Oblikovanje največjega azijskega oglaševalskega festivala


Povežite se s svojimi strankami
Kontaktirajte nas