#
Študija primera

S kreativno uporabo medija do ozaveščanja o pljučnem raku

S kreativno uporabo medija do ozaveščanja o pljučnem raku
  • Strategija digitalnega nastopa
  • Vsebinski marketing
Kampanj o simptomih pljučnega raka je kar nekaj, v sodelovanju z Društvom pljučnih bolnikov Slovenije pa smo želeli ustvariti kampanjo, ki s svojo kreativno zasnovo zares izstopa. Tako je nastala kampanja Nepričakovana vrnitev.

Posegli smo v scenarij enega najbolj gledanih resničnostnih šovov pri nas

Z željo, da bi pripravili udarno kampanjo, smo naredili nekaj nepričakovanega – priredili smo potek šova Kmetija, ki se na POP TV predvaja že od leta 2007. Kmetije je eden najbolj gledanih slovenskih resničnostnih šovov, v njem pa se tekmovalci borijo za obstanek in preživetje. V letu 2021 je iz šova prva izpadla Stanka. A gospa je svojo življenjsko zgodbo izbojevala že pred prihodom v Kmetijo. Stanka je namreč premagala pljučnega raka. Ravno tako je nastala ideja, da tekmovalko vrnemo v šov. 


Kako se je Stanka vrnila?

Izpadlo tekmovalko Stanko smo s pomočjo producentov prvič v zgodovini vrnili v resničnostni šov Kmetija, kjer je povedala več o svoji življenjski zgodbi. Nato pa smo pripravili TV-oglas, ki smo ga umestili takoj za napovednik šova Kmetija. Stanka je v oglasu pojasnila, da se je vrnila v življenje, ker je dovolj zgodaj odkrila simptome pljučnega raka in takoj obiskala svojega osebnega zdravnika. 

Gledalci in mediji so pozdravili Stankino vrnitev, simptome pljučnega raka pa smo s Stankino pomočjo izpostavili tudi na spletni strani Izkašljaj se. 

Kampanja je odmevala tako med ljudmi kot tudi v stroki

S kampanjo smo na učinkovit način dosegli ciljno skupino, ki nagovora vsekakor ni pričakovala. Priznanje pa smo dobili tudi s strani stroke, saj je kampanja Nepričakovana vrnitev prejela kar dve zlati nagradi na festivalu SOF – zlato nagrado v kategoriji kreativna uporaba medija in zlato nagrado v kategoriji družbeno dobro. Prav tako pa je kampanja prejela tudi srebrno nagrado v kategoriji integrirane kampanje.

Povežite se s svojimi strankami
Kontaktirajte nas