#
Študija primera

Vseslovenska akcija pustila trajnostni pečat, ki odmeva v svetu

Vseslovenska akcija pustila trajnostni pečat, ki odmeva v svetu
  • Kreativna zasnova in produkcija integriranih kampanj
  • Strategija Digitalnega Nastopa
  • Grafično oblikovanje
Na še zadnjem dogodku Očistimo Slovenijo smo skupaj s prostovoljci iz pobranih smeti ustvarili najčistejšo pisavo na svetu.

Zgolj čistilne akcije niso dovolj

Ekologi brez meja so želeli premakniti pozornost od zgolj čiščenja do ustvarjanja zavedanja in trajnostnih navad, ki bi preprečevale smetenje. Med te sodijo recikliranje, ponovna uporaba in ustrezno ravnanje z viri. Zato smo poleg komunikacijske akcije, ki je vabila na čistilno akcijo in smo jo naslovili s “Še zadnjič”, pripravili tudi nekaj inovativnega -  najčistejšo pisavo na svetu. To smo skupaj s prostovoljci oblikovali iz pobranih smeti, vsako črko posebej fotografirali in kasneje vektorizirali v čisto pravi font.

Napišite čisto sporočilo ali ekološko usmerjen poziv

Pisavo smo objavili na mednarodnih spletnih bazah, ki ponujajo brezplačne pisave oziroma fonte za prenos in uporabo. Na eni izmed njih ga lahko brezplačno prenesete kot posameznik ali društvo ter natipkate okoljsko zavedno sporočilo, ki bo odsevalo našo čisto deželo in ponovno uporabo. Pisavo lahko uporabljate na svoji najljubši napravi (PC ali mac) in jo prenesete na povezavi.


Abeceda

Novica o našem fontu je obšla svet

O njem so poročali slovenski in vplivni tuji lifestyle, design in ekološko usmerjeni mediji. Med drugim ga je opazil mednarodni Greenpeace in twittnil svojim 1.7 milijonom sledilcem, kar je svojevrstna prelomnica za slovensko oglaševalsko akcijo. Še pomembnejša pa je njegova resnična uporabnost in sporočilo, ki ga nosi vsaka njegova črka – smeti niso le za v smeti, ampak jih lahko ponovno uporabimo.

Nagrade

Best Ads On TV

Best outdoor of the week

PAGE

Free Font Of The Month

Sempl - Golden Sempler

Najboljši novi medij/Medijski format

Sempl - Najboljša PR strategija ali promocija

Finalist

Sempl - Inovativna uporaba komunikacijskega kanala

Finalist

Sempl - Strateška uporaba medijskega spleta

Finalist


Povežite se s svojimi strankami
Kontaktirajte nas