#
Študija primera

Z uporabo podatkov uresničujemo eksperimente z višjimi cilji

Z uporabo podatkov uresničujemo eksperimente z višjimi cilji
  • Kreativna zasnova in produkcija integriranih kampanj
  • Integrirana medijska strategija in zakup
  • Strategija digitalnega nastopa
  • Dogodki in promocije
  • Kreativna raba podatkov
  • Odnosi z javnostmi (PR)
Projekt 68 kg je odkril impresivno številko potencialnih obrokov, ki jih letno v povprečju zavrže vsak Slovenec.

Kuharski eksperiment je del širšega ozaveščanja

Priznani chef Marko Pavčnik in Spar Slovenija sta ponovno združila moči v okviru akcije Hrana ne sodi v smeti. Tokrat v dobrodelnem kuharskem preizkusu, v katerem je chef kuhal z natanko 68 kilogrami sestavin, saj prav toliko hrane v povprečju v enem letu zavrže vsak Slovenec (SURS 2018). Eksperiment smo pripravili z namenom, da pokažemo, kaj v praksi pomeni 68 kg hrane in koliko obrokov bi lahko pripravili iz te težko predstavljive količine zavržene hrane. 

Projekt 68 kg se je začel v Sparu in končal v kuhinji restavracije Pavus

Marko Pavčnik je najprej skrbno pripravil kuharski recept, sestavine zapisal na nakupovalni listek in se odpravil v trgovino Interspar. Nakupil je 68 kg hrane. Nato se je odpravil v kuhinjo svoje restavracije, kjer se je s pomočjo svoje ekipe lotil sveže kuharske enačbe – koliko okusnih jedi lahko pripravi iz enake količine hrane, kot je v enem letu po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije v povprečju zavrže vsak Slovenec.

Galerija
Galerija
Galerija

Rezultat je osupnil prav vse

Iz 68 kg sestavin je mogoče pripraviti kar 257 kakovostnih obrokov. Toliko sta jih pripravila chef Pavčnik in kuharska ekipa, v kateri sta sodelovala tudi dijaka Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, saj je pomembno, da se zavedanje o tem širi na mlajše generacije. Skupaj so pripravili testeninsko solato v mesni in vegetarijanski različici ter v sodelovanju s Slovensko filantropijo z njo razveselili socialno ogrožene družine iz Žalca, Črnomlja, Metlike, Maribora in Murske Sobote. Za povrh pa je Spar Slovenija ogroženim družinam dodatno doniral še 100 paketov hrane z daljšim rokom uporabe in ostala potrebna osnovna sredstva.

Povežite se s svojimi strankami
Kontaktirajte nas