#
Strategije

Načrtovanje nakupne poti

Povezujemo podatke in vsebino.
  • Segmentacija strank in oblikovanje person
  • Načrtovanje nakupne poti
  • Načrtovanje uporabniške izkušnje
  • Optimizacija večkanalnih komunikacij
  • Individualizacija komunikacijske izkušnje
  • Analitika za posamezne točke stika
  • Strategija digitalnega nastopa

Nakupna pot je zgodba o odnosu med stranko in vašo blagovno znamko

Nakupna pot je osrednji del strankine izkušnje z znamko, zato je pri zagotavljanju konkurenčne prednosti tako pomembna kot produkt sam.

Čeprav lahko kupci posamezne korake na nakupni poti opravijo v nekaj sekundah, je sama pot danes vse daljša in bolj kompleksna. TV pritegne pozornost gledalcev, vendar se ključni del nakupne poti zgodi na spletu - raziskovanje na Googlu, primerjava izdelkov, uporabniške ocene in testiranja. Ker je osebni stik med znamko in kupcem na spletu manjši, podjetja pogosto ne vedo, zakaj in v katerem koraku nakupne poti so potencialno stranko izgubila.

Nakupne poti ne moremo narekovati, lahko pa nanjo vplivamo

Pomagamo vam povezati marketing in prodajo in izboljšati učinkovitost vseh stičnih točk, s čimer zmanjšujemo možnost, da stranko na nakupni poti izgubite. Z načrtovanjem nakupne poti vnaprej predvidimo, kaj stranka želi in katere informacije potrebuje v posameznem koraku. Z ustreznimi kanali in vsebinami stranko usmerjamo in ji dajemo odgovore, še preden se pojavijo vprašanja. Popeljemo jo na neprekinjeno potovanje od faze pozornosti do zvestobe. Hkrati pa ustvarjamo okolje za razvoj blagovne znamke, ki bo osredotočena na uporabnika.

Več o načrtovanju nakupne poti si preberite v našem priročniku “Kako uspeti z dobro nakupno izkušnjo”.“Širitev našega podjetja na tuje trge je za seboj potegnila potrebo po ureditvi našega tržnega nastopa. Futura nas je presenetila s tem, kako se je lotila tega izziva: naš uvodni brief so nadgradili z analizo, ki nam omogoča bolj informirane odločitve v marketingu in prodaji.”
Arne Mislej CEO @ Solvera Lynx


Želite več strank pripeljati do nakupa?
Kontaktirajte nas