#

Trikrat nagrada WEBSI za Futurina dela

Z Websija odhajamo s kar tremi velikimi nagradami. Dve nagradi smo prejeli v kategoriji Spletna mesta in eno v kategoriji Najboljša uporabniška izkušnja.

#


Mcdonalds.si, spletno mesto, ki omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo


Strokovno žirijo smo najbolj navdušili s spletnim mestom www.mcdonalds.si, s katerim smo zasedli prvo mesto v kategoriji Spletna mesta in prvo mesto v kategoriji Najboljša uporabniška izkušnja.


Po mnenju žirantov smo z mladostnim in igrivim nastopom ter sodobnim vizualnim jezikom znamko uspešno približali ciljni skupini. Raznolike barvite in zabavne sekcije na spletnem mestu omogočajo enostavno navigacijo, grafične podrobnosti in zanimive slike pa skrbijo za dinamiko. Stran z informacijami, ki so predstavljene na preprost, a uporabniku dostopen način, ponuja najboljšo uporabniško izkušnjo. Preplet klasičnih McDonald'sovih barv z zabavnim in duhovitim besedilom pa naredi vsebino še privlačnejšo.


Blaž Zorčič, UX/UI-oblikovalec, ki je spletno mesto načrtoval in oblikoval, je povedal: »Pri prenovi spletnega mesta McDonald’s smo želeli izboljšati videz spletnega mesta, povečati stopnjo konverzije, izboljšati splošno digitalno izkušnjo in komunikacijo z uporabniki. Na podlagi izsledkov raziskav o vedenju uporabnikov in trendov na trgu smo načrtovali uporabniško izkušnjo, ki uporabnika jasno in enostavno vodi skozi celotno spletno mesto. Vizualni jezik spletnega mesta smo prilagodili željam znamke Mcdonald’s in mlajši ciljni publiki, s katero ta želi ostati povezana. Ko se tako povežeta skrbno načrtovana uporabniška izkušnja in vizualni jezik, se iz tega razvije produkt, na katerega smo vsi ponosni.«



Paloma.si, spletno mesto, ki vzbuja zaupanje.

Na tretjo stopničko zmagovalnega odra v kategoriji Spletna mesta smo se uvrstili s spletnim mestom www.paloma.si. Navdušenje žirantov smo dosegli z več uspešno rešenimi izzivi. Dialog z mlajšo publiko in že obstoječimi uporabniki smo zagotovili z umirjeno in igrivo komunikacijo, s poudarki na veselih trenutkih in s podajanjem informacij na zabaven, a informativen način. Ustvarili smo nov komunikacijski sistem, ki vsebuje videovsebine, članke z dodano vrednostjo za uporabnika in objave vplivnežev. Tako smo še dodatno okrepili zaupanje obstoječih in novih uporabnikov ter znamko približali tudi mlajši ciljni publiki.


»Pri prenovi spletnega mesta Paloma nam je svojevrsten izziv predstavljala branža izdelkov. Toaletni papir, kuhinjske brisačke in robčke smo želeli predstaviti na privlačen način, ki uporabnikom omogoča interakcijo. S sodobnim in izčiščenim likovnim jezikom smo poudarili nežnost in mehkobo znamke, z mikroanimacijami pa smo dodali zapomnljivo, dinamično izkušnjo. Hkrati s prenovo spletnega mesta smo razvili dizajn sistem, ki omogoča poenoten in konsistenten razvoj spletnih modulov, s čimer se bomo v prihodnje lažje in hitreje prilagajali novim vsebinskim potrebam na strani,« je svojo izkušnjo z oblikovanjem spletnega mesta opisala umetniška direktorica Patricija Perše.


Zahvaljujemo se strokovni žiriji, naročnikoma McDonald's in Paloma ter celotni ekipi futuristov. Iskrene čestitke tudi vsem preostalim nagrajencem!


  • Oblikovanje in razvoj spletnih strani
  • Analiza in optimizacija spletnih strani

Preberite tudi

Povežite se s svojimi strankami
Kontaktirajte nas