#
Študija primera

Od donacije kašlja do priredbe priljubljene skladbe

Od donacije kašlja do priredbe priljubljene skladbe
  • Kreativna zasnova in produkcija integriranih kampanj
  • Strategija digitalnega nastopa
  • Vsebinski marketing
  • Integrirana medijska strategija in zakup
  • Odnosi z javnostmi (PR)
Z dolgoročnim projektom »Izkašljaj se« aktivno opozarjamo na enega glavnih simptomov pljučnega raka. 

Pljučni rak je ozdravljiv samo ob pravočasni diagnozi

Slovenke in Slovence želimo spodbuditi, da so pozorni na simptome pljučnega raka. Mednje zagotovo sodi spremenjen in dolgotrajen kašelj, zato se aktivacija osredotoča prav na to. Obenem pa s sloganom »Izkašljaj se« aktivno nagovarjamo potencialne bolnike, da se izkašljajo o morebitnih simptomih pri svojemu osebnemu zdravniku. Le slednji je namreč tisti, ki ob sumu bolezni bolnika lahko napoti k specialistu na nadaljnje preiskave.

O težki bolezni ozaveščamo na lahkoten način

Ker pridiganje bolj kot ne naleti na odpor, smo se teme lotili malce drugače. Javnost smo povabili, da donira. Denar? Ne, zgolj zvok svojega kašlja. Zato smo vzpostavili posebno telefonsko številko, na kateri so uporabniki »po pisku pustili zvok svojega kašlja«. Ob tem pa smo vpletli tudi lokalne radijske postaje, kjer so poslušalci po telefonu enostavno pokašljali.  


Iz zbranih posnetkov kašljev smo poustvarili priljubljeno skladbo Modrijanov Ti moja rožica. Glas o njej se je širil prek televizijskih prispevkov, radijskih oddaj in spleta.

Rezultati so dih jemajoči

Čeprav v evropskih državah zaradi epidemije covida-19 odkrijejo manj pljučnega raka, je Slovenija svetla izjema, saj odkrije in zdravi celo več pljučnega raka kot kadarkoli prej. A to ni edina pozitivna točka kampanje, saj je poleg tega naročnik projekta Merck še doniral Društvu pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije. Projekt Izkašljaj se so podprla tudi konkurenčna farmacevtska podjetja, kar pomeni še več prihodnjega ozaveščanja in posledično več rešenih življenj.

Povežite se s svojimi strankami
Kontaktirajte nas