#

Futuristke na natečaju TAM-TAM osvojile 2 od 3 nagrad

Med 210 deli, ki so prispela na natečaj ob dnevu zavržene hrane, je žirija izbrala 3 zmagovalna dela, med katerimi sta kar 2 deli naših Futuristk.

#


Slovenski kreativci in oblikovalci so bili tokrat postavljeni pred izziv, da ustvarijo prepričljiv plakat, ki bo nagovarjal čim širšo skupino ljudi, povečal prepoznavnost problematike zavržene hrane ter ljudi spodbudil k spoštovanju hrane in varovanju okolja.

Med tremi zmagovalnimi deli je žirija izbrala kar dve deli naših Futuristk. Nagrado so z delom »Ta hrana je …« prejele Tina Križaj, Katarina Ferk in Vesna Žnidaršič, ki so z besednimi igrami pokazale, kako pomembno je, da hrane, ki se ji izteka rok, ne zavržemo, ampak jo uporabimo v različnih jedeh.

Zmagovalno delo sta prav tako ustvarili Neja Pevec in Pia Zavodnik, ki sta se podpisali pod projekt »Prava umetnost«. Z močnimi vizualnimi elementi, ki so se povezovali s tekstom, sta pripravili plakate, ki na edinstven način nagovorijo tematiko. 

Odlična dela so pripravili tudi ostali Futuristi: Anja Korenč, Ema Zdešar, Eva Jakša, Jure Pogačnik, Mija Zorec, Neja Geč in Špela Zupan Štampohar.

Plakate si jih lahko spodaj. Čestitke vsem!

Preberite tudi

Povežite se s svojimi strankami
Kontaktirajte nas